5 съвета как да създадете дългосрочен интериор

от Ависта на

Каква е тайната на интериора, който изглежда свеж и интересен много години? Защо стаята, която наскоро сте обзавели с такава любов, сега изглежда старомодна и смешна? Вместо да променяте мебели на всеки две години, опитайте се да създадете интериор за много години напред.

 

5 съвета как да създадете дългосрочен интериор

  1. Изберете класически стил

Най-сигурният начин да създадете дългосрочен интериор е да изберете класически стил с ясни пропорции и чисти цветове. Древногръцката архитектура може да ви вдъхнови. Купете си столове и фотьойли, чиито гърбове са извити като капителите в колоните от дорийски стил. Направете и корнизите в класически стил. Поставете лампи с гръцки украси до леглото или фотьойлите. Акцентирайте върху естествените материали: дърво, мрамор, камък, текстил.

5 съвета как да създадете дългосрочен интериор

  1. Съблюдавайте баланс

В класическия стил няма нищо авангардно, суетно, крещящо – напротив, този стил е хармоничен, спокоен и елегантен. В същото време класическите интериори са много функционални, стаите лесно се разделят на зони, традиционните фасади могат да скрият най-модерните системи за съхранение. За да сте сигурни, че класиката няма да изглежда съвременно, покажете въображение, поставете мебели от различни епохи, а на стената окачете картина с авангардна живопис.

  1. Смисълът е в пропорциите

Класиката излъчва спокойна  увереност, няма арогантност и прекомерен патос. Правейки интериор в класически стил, съблюдавайте пропорциите. Мебелите не трябва да са прекалено големи, не трябва да са твърде много или твърде малко. Масите, столовете, диваните и другите интериорни елементи следва да са съизмерими помежду си.

5 съвета как да създадете дългосрочен интериор

  1. Не използвайте модерни цветове

Натуралните цветове са в основата на класическия стил. Подходящи са всички нюанси на бежово, кремаво и сиво. Използвайте ги, декорирайте стени, арки, врати, корнизи. На този фон фините мебели, скулптури и картини изглеждат фантастично. За допълване на неутралната гама можете да контрастирате, но също с класически цветове като черно, тъмно синьо и тъмно зелено. Модерните нюанси през този сезон могат да играят второстепенна роля. Добри акценти ще бъдат аксесоарите – текстил, вази, фигурки, които могат лесно да бъдат прибрани в шкафа, когато техния цвят излезе от мода.

  1. Никакви дрънкулки и непотребни вещи.

Вие вече сте решили какви нюанси ще създадат неутрален фон в стаята, изчислили сте пропорциите, избрали сте елегантна мебел. Вероятно сте добавили антиквариат – масичка или скрин от времето на баба ви. Не сте забравили за естествените материали на мебелите и декорацията. Поставили сте ярки акценти. Сега най-важното е да не прекалите с детайлите и да не развалите цялата красота. Не забравяйте, никакви дрънкулки и непотребни вещи, всичко трябва да бъде просто и изтънчено.

Когато създадете дългосрочен интериор в дома, използвайки класическия стил, ще се убедите, че жилището ви е уютно, красиво и функционално и най-важното това усещане ще се запази задълго.

Източник: Недвижими имоти- виста –  Обади се сега

Категории Полезно