Пет причини да наемем обзаведен апартамент

от Ависта на

Търсенето на апартамент под наем може да се окаже също толкова трудно, колкото и процеса по избиране на жилище за покупка. Цената, която сме готови да платим, обикновено не съвпада с исканата от насрещната страна, а компромисите, които сме склонни да направим, впоследствие може да се окажат твърде голяма „жертва” предвид постепенно откриваните детайли, останали незабелязани при първия оглед.

Пет причини да наемем обзаведен апартамент

Пет причини да наемем обзаведен апартамент

Съществува и колебанието дали апартаментът да е обзаведен или не, като някои наематели, дори и да нямат собствени мебели, предпочитат да се сдобият с празно жилище, което да обзаведат по свой вкус, вместо да „наследяват” нечии чужди вещи.

Дали това обаче винаги е най-правилният избор? Със сигурност има и аргументи за тезата, че е най-добре сами да избираме облика на личното си пространство, но по-долу ви представяме пет добри причини да се спрем на варианта „обзаведен апартамент”:

Наемът

В повечето случаи обзаведеното жилище се предлага на същата или на пренебрежимо по-ниска цена в сравнение с необзаведеното. Справка в сайтовете за имоти показва, че предлагането в София на гарсониери под наем например е за около 150-200 евро, независимо дали в жилището има мебели и кухненско оборудване, или не.

Предлагането е по-голямо

Проучване на Investor.bg показва, че за маломерните жилища предлагането с обзавеждане е по-голямо спрямо празните апартаменти. Изборът е по-разнообразен и се увеличава шансът да се намери апартамент в желания район и с предпочитаните други основни характеристики.

Спестявате

С обзаведен апартамент ще прескочите някои разходи като например закупуването на електродомакински уреди. Ако сте избрали по-малък апартамент, ще трябва да подбирате кухненското обзавеждане съобразно размерите на помещението и на по-късен етап, намирайки нов дом, може да се окаже, че по-малките печка, хладилник, пералня… вече не са подходящи за вашето домакинство и така или иначе ще искате да купите нови. Освен това колкото по-малко мебели имате, толкова по-лесно и евтино ще се преместите в нов апартамент в бъдеще.

Споделена отговорност

Когато мебелите и оборудването не са ваши, често дребните поправки се поемат от хазяина, който има интерес първо, вие да сте доволен наемател, който да остане по-дълго в наетото жилище, и второ – да запази собствеността си в добро състояние.

Добро решение за живеещите сами

Наемането на обзаведен апартамент е идеално решение за хора, намиращи се в преходен период – току-що напуснали дома на родителите си, при приключването на връзка, при преместване, свързано със служебен ангажимент. Наличието на най-необходимите мебели и уреди ще ви помогне по-бързо да се почувствате у дома си, дори и да смятате току-що наетото жилище за временно решение.

Източник: Iи

Категории Интересно